הכנת מזון אצבעות לתינוקות תוצרת הבית

17 בפברואר 2014
יעל בינדר-משיח

תינוק אוכל מזון אצבעותהאם תינוקך מוכן למזונות אצבעות? סביב גיל 9 חודשים, את תראי שתינוקך מרים צעצועים קטנים בעזרת האגודל והאצבע, פעולה הנקראת "צבת", זה גם השלב שאת יכולה לנסות לתת לו מזון אצבעות שיחזיק לבד, כמובן בהשגחה מלאה!

צירפתי כל מיני מתכונים תוצרת הבית, רעיונות פשוטים, בריאים וקלים להכנה עבור תינוקך. נסי מתכונים בריאים אלו כדי לעודד את תינוקך לאכול לבד. מזון אצבעות לתינוקך לא חייב לבוא מקופסה של דגנים או של מותגי ילדים. אנא קחי בחשבון שתינוקך צריך מאכלי אצבע רכים, אשר נמסים בקלות, ומותאמים לגילו.

רעיונות למתכונים:

המתכונים מותאמים לתינוקות בגילאי 9 חודשים. אנא השתמשי בכושר השיפוט שלך כשאת מציעה מזון אצבע לתינוקך!

צ'יפס בטטה

מרכיבים:

6 בטטות קטנות עד בינוניות

1/4 כוס שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל 200 מעלות
  2. שוטפים ומנקים את הבטטות, ניתן להשאיר את הקליפה או לקלף אותה.
  3. חותכים את הבטטות לגודל הרצוי, ניתן לחתוך לרצועות או לעיגולים.
  4. בקערה גדולה, מוסיפים כ- 1/4 כוס שמן זית.
    ניתן להוסיף קינמון, ג'ינג'ר, קורט סוכר חום וכו' (אני מוסיפה קינמון ולפעמים קצת סוכר חום).
  5. לערבב את הבטטות החתוכות בקערה ביחד עם השמן, לערבב כך שהבטטות יהיו ספוגות בתערובת שמן הזית.
  6. להניח את התערובת על תבנית האפייה, ולטפטף את שמן הזית שנותר בקערה מעל הבטטות.
  7. לערבב את הבטטות בתבנית ולהכניס לתנור. אופים במשך 30-45 דקות או עד שהם רכים.

 אם הכנת את הצ'יפס עם הקליפה, יכול להיות שהקליפה תצא קריספי, אבל ה"בשר" בפועל לא. בטטה אפויה לא נראית כמו תפוח אדמה אפוי, אז אל תתרגשי.

זוהי הדרך הבסיסית להכנת צ'יפס בטטה, אז תרגישי חופשי לאלתר כמה שאת רוצה!

קוביות טופו אצבע

מרכיבים:

1 חבילה טופו מוצק

נבט חיטה או גרנולה או קרקרים כתושים

עשבי תיבול/תבלינים במידת הצורך

אופן ההכנה:

  1. פורסים את קוביות הטופו לרצועות, או לקוביות קטנות שתינוקך יכול לאכול לבד.
  2. הכניסי את הטופו לתוך שקית עם סגירה הרמטית, והוסיפי תבלינים/עשבי תיבול, גרנולה מרוסקת, נבט חיטה, קרקרים מרוסקים.
  3. סיגרי את השקית ונערי היטב.
  4. ניתן לשמור במקרר ולהגיד גם כמזון אצבע, חטיף, או כמקור חלבון בארוחה.

 נאגטס טופו

רכיבים:

1 חבילה טופו מוצק

1/4 כוס קמח

2 חלמונים (או תחליף ביצה)

1 כוס פירורי לחם

1 כפית אבקת שום

1 כפית פפריקה

קרטוב של פלפל

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל – 170 מעלות
  2. חתכי את הטופו לצורה הרצויה, עדיף רצועות.
  3. פזרי את הקמח בצלחת קטנה או בצלחת שטוחה.
  4. ערבבי את החלמונים בקערה.
  5. ערבבי את יתר החומרים בקערה.
  6. הכניסי כל רצועות טופו לצלחת הקמח, ואז לתוך הביצה, ולאחר מכן בפירורים, וחוזר חלילה.
  7. להניח את הרצועות בתבנית, ניתן להכניס למקרר ל- 10 דקות, כדי לייצב את הציפוי, או להכניס ישר לתנור.
  8. אופים במשך 15-20 דקות, עד שפריך.

 נאגטס גבינה וברוקולי

מרכיבים:

1 ברוקולי, מבושל, וקצוץ (ניתן להשתמש בברוקולי קפוא)

1 כוס פירורי לחם (אפשר מתובל)

1.5 כוסות של גבינה מגודרת

3 ביצים גדולות (כתחליף ביצה ניתן להשתמש ברסק פירות או ירקות)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל – 190 מעלות.
  2. מערבבים את כל שאר החומרים היטב.
  • ניתן להוסיף תבלינים במידת הצורך – אבקת שום, פלפל, בזיליקום ואורגנו.
  1. מעצבים מהתערובת לנאטגס או צורות כיפיות כמו ריבועים, עיגולים וכו'. מניחים על מגש האפייה.
  2. להפוך אחרי 15 דקות.
  3. אופים במשך 20-25 דקות.
  4. להגיש פושר.

ניתן לפורר מעט את הנאגטס באם תינוקך צריך זאת.

מתכון מעולה וטעים, ומותאם לתינוקות גם לשלב בקיעת השיניים!

פנקייק בננה

מרכיבים:

1 או 2 בננות בשלות (לא בננות בשלות יתר על המידה)

בלילת פנקייק

אופן ההכנה:

  1. פורסים בננות לעיגולים או בצורת אלכסון.
  2. מצפים את הבננות עם בלילת הפנקייק.
  3. לטגן קלות במחבת עד להזהבה.
  4. ניתן להשתמש כמזון אבצע או כחטיף בזמן ארוחת הבוקר.
  • במקום בננות ניתן להשתמש בפרוסות תפוחים!

 בננה מטוגנת

מרכיבים:

1 או 2 בננות

חמאה

אופן ההכנה:

  1. לקלף בננה ולפרוס אותה לשתיים, לאורכה.
  2. הוסיפי 1 כפית חמאה למחבת קטנה והמיסי את החמאה.
  3. הניחי את הבננה עם הצד החתוך כלפי מטה במחבת.
  4. טגני כ – 5 דקות ולאחר מכן להפוך בעדינות (בננות רכות מדי עלולות להתפרק).
  5. מטגנים עוד 5 דקות עד ששני הצדדים מקבלים גוון זהוב.
  6. מפזרים קינמון ומעט סוכר (ניתן לפזר רק קינמון), להוציא מהמחבת ולהגיש חמים.

תקנון | מדיניות החזרה

טעימות ראשונות : Welcome !

Authorize

שחזור סיסמה

הרשמה