מתכוני ירקות טריים ופשוטים להכנת מחיות תוצרת הבית שתינוקך יאהב

28 בינואר 2014
יעל בינדר-משיח

מתכוני ירקות טריים ופשוטים לתינוקותמתכונים אלו פשוטים וקלים להכנה עבור תינוקך. אין דבר טעים, בריא, וטרי כמו מחיות תוצרת בית. תינוקך יאהב את הטעמים של הירקות הטריים, ואת תאהבי את הקלות והפשטות בהכנת המחיות.

אבוקדו  –

(למעשה האבוקדו הוא פרי, תוכלי למצוא את המתכון גם בדף מתכוני הפירות)

וויטמינים: C, A, ניאצין, חומצה פולית.

מינרלים: אשלגן, זרחן, ברזל, מגנזיום, סידן.

1 אבוקדו בשל

  1. מקלפים ומוציאים את הגלעין של אבוקדו בשל – לא מבשלים.
  2. חותכים את ה"בשר" החוצה ומועכים עם מזלג.
  3. אין צורך להשתמש במכשיר למעיכה, לאבוקדו כמו לבננה, יש מרקם רך מאוד.
  4. הוסיפי מעט מים/פורמולה/חלב אם במידת הצורך.
  5. בתאבון!

שעועית ירוקה (בשיטה זו ניתן להכין גם אפונה)

ויטמינים: A, C, K, ניאצין, חומצה פולית

מינרלים (שעועית ירוקה): אשלגן, נתרן, זרחן, ברזל, מגנזיום, סידן

מינרלים (אפונה): אשלגן, נתרן, סלניום, זרחן, ברזל, מגנזיום, סידן, אבץ

500 גרם של שעועית ירוקה קפואה

או 1 קילו אפונה טרייה או קפואה

  1. לבשל את השעועית על פי ההוראות שעל החבילה. ניתן גם להשתמש בשעועית טרייה, צריך לפני לחתוך את הקצוות ולשטוף במים, אם את משתמשת באפונה טרייה, פתחי את התרמיל והוציאי את האפונים מהתרמיל.
  2. לאדות/לבשל בסיר עם מספיק מים עד שהם רכים מאוד, הקפידי לבדוק את גובה המים.
  3. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  4. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  5. בתאבון!

קחי בחשבון שהקליפה של השעועית והאפונה היא די קשה למעוך לחלוטין, ולכן לאחר קבלת

המחית, אפשר להעביר דרך מסננת או רשת כדי להיפטר מכל הקליפות שנותרו.

דלעת או דלורית

1 דלורית או מגשית עם דלעת

  1. קלפי חלק מהדלעת או מהדלורית, חתכי לקוביות את הכמות הרצויה, והוציאי את הגרעינים.
  2. מאדים/מבשלים עד שהם רכים (כמו בהרתחת תפוח אדמה לפירה).
  3. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  4. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  5. בתאבון!

בטטות

2 או 3 בטטות בגודל בינוני

  1. לשטוף היטב את הבטטה, לעשות בה חורים בעזרת מזל ואז לעטוף בנייר כסף (אין צורך לקלף כשבוחרים באפייה כשיטת בישול).
  2. תכניסי לתנור לחום של 180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהם רכים.
  3. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  4. הוסיפי מעט מים/פורמולה/חלב אם כדי לדלל, ותתחילי לרסק למרקם נוזלי.
  5. ניתן גם לקלף את כמות הבטטה הרצויה, לחתוך לקוביות ולאדות/לבשל בסיר.
    ואז לבצע את השלבים 3, 4.
  6. בתאבון!

קישואים

קישוא, לא משנה הצבע – כמה שבא לך

  1. שטפי ביסודיות  את הקישואים
  2. חתכי לחתיכות קטנות או לקוביות, אין צורך לקלף את הקליפה.
  3. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  4. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי. יתכן שלא תצטרכי להוסיף מים, היות והקישואים נוטים להיות מספיק מימיים.
  5. בתאבון!

ניתן לקלף את הקליפה, עם זאת תינוקות מעל גיל 8 חודשים, יכולים להיות מסוגלים לעכל גם את הקליפה.

גזר

ויטמינים: A, C, חומצה פולית

מינרלים: אשלגן, נתרן, זרחן, ברזל, מגנזיום, סידן

1 קילו גזר טרי (ניתן גם להשתמש בגזר קפוא)

  1. קלפי גזר וחתכי לחתיכות קטנות.
  2. לאדות/לבשל בסיר עד שהם רכים (כמו בהרתחת תפוח אדמה לפירה).
  3. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  4. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  5. בתאבון!

חשוב: לתינוקות מתחת לגיל 8 חודשים מומלץ לא להוסיף את מי הבישול כדי לקבל מרקם נוזלי, בגלל שעלול להיות רמות גבוהות של חנקה שחלחלו מהגזר לתוך מי הבישול.

קומבו ירקות גינה

חתיכות של שעועית טרייה/קפואה

אפונה

קישוא

פרוסות דקות של תפוח אדמה

חתיכות קטנות של גזר קצוץ

  1. ערבבי את כל הרכיבים יחד.
  2. הניחי בסיר, והוסיפי מעט מים, רק כדי לכסות את הירקות.
  3. לבשל ביחד עד שהם רכים, ושמרי את מי הבישול.
  4. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  5. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  6. בתאבון!

שעועית/קטניות יבשים (עדשים, שעועית לבנה, וכו')

500 גרם שעועית יבש (לא משנה הסוג)

  1. עקבי אחר הוראות הבישול הבסיסיות שעל האריזה. רבים בוחרים שלא להשרות את השעועית במים, וזה בסדר, השעועית מתבשלת מצויין.
  2. שמרי את כל המים שנשארו לדילול השעועית, במידה ואת מעוניינת לרסק אותם.
  3. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  4. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  5. בתאבון!

ניתן להוסיף ירקות כגון גזר, דלעת וכו' להעשרת המנה.

ברוקולי (או כרובית) –

ויטמינים: A, C, K, E, ניאצין, חומצה פולית

מינרלים: אשלגן, נתרן, סלניום, זרחן, ברזל, מגנזיום, סידן

2 ראשי ברוקולי טריים (אפשר להתשמש גם בקפוא)

  1. שטפי את הברוקולי תחת מים קרים.
  2. לקצוץ גבעולים ופרחים לחתיכות קטנות.
  3. לאדות/לבשל בסיר עד שהברוקולי רך.
  4. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  5. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  6. בתאבון!

חציל

1 או 2 חצילים

  1. קלפי ושטפי את החצילים.
  2. חתכי את החציל לקוביות 2.5 ס"מ (בערך).
  3. לאדות עד שהם רכים.
  4. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  5. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  6. בתאבון!

ניתן גם לאפות את החצילים בתנור, חותכים חציל לרבעים, חום של 190 מעלות בערך 30 דקות או עד שהם רכים.

תפוח אדמה (לבן)

2 או 3 תפוחי אדמה בינונים

  1. קלפי את הקליפה, וחתכי לקוביות קטנות.
  2. לאדות/לבשל בסיר/לאפות בתנור עד שהתפוח אדמה רך.
  3. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה. תפוח אדמה מרוסק עלול לצאת עיסתי מדי אם מועכים יותר מדי, לכן השגיחי בעת הריסוק.
  4. הוסיפי ממי הבישול שנשארו במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  5. בתאבון!

ניתן גם להשתמש בחלב אם או בפורמולה או חמאה במקום מים כדי לקבל מרקם נוזלי יותר.

תרד מאודה (בשיטה זו ניתן להכין גם כרוב)

1 קילו תרד טרי – שטוף וגזום במידת הצורך

  1. ביסודיות לנקות את התרד הטרי, ותוציאי עלים פגומים.
  2. לאדות עד שהעלים מתכווצים ונראים כנבולים (אין להשתמש במי הבישול להכנת המחית).
  3. מסננים את העלים.
  4. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  5. הוסיפי מים טריים במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  6. בתאבון!

חשוב: היות ורמות החנקה בתהליך הכנת התרד ואחסונו עשויות להיות גבוהות, חשוב בסיום ההכנה לאכול את המחית מיד או לאחסנו במקפיא או במקרר. הכנה נכונה ושימוש מיידי או אחסון בהקפאה או במקרר יעזרו למנוע את הסיכון בירקות עליים.

תרד מוקפץ (בשיטה זו ניתן להכין גם כרוב)

1 קילו תרד טרי – שטוף וגזום במידת הצורך

שמן זית

  1. ביסודיות לנקות את התרד הטרי, ותוציאי עלים פגומים.
  2. מחממים שמן זית במחבת.
  3. להניח את התרד במחבת ולטגן עד שהם רכים (עד שהעלים מתכווצים ונראים כנבולים).
  4. מניחים בבלנדר/קוצץ מזון/מעבד מזון, ורסקי עד שהתערובת חלקה.
  5. הוסיפי מים טריים במידת הצורך, כדי לקבל מרקם נוזלי.
  6. בתאבון!

להעשרת הטעם ניתן להוסיף תבלינים כמו שום, אבקת שום, בזיליקום, בצל. כמובן, הוסיפי תבלינים באם תינוקך כבר הגיע לשלב תיבול האוכל.

פודינג בטטה – פסק זמן מיוחד לפינוק נחמד!

1 כוס מחית בטטה מבושלת

1/2 כוס בננה מעוכה

1 כוס חלב דל שומן

2 כפות גדושות של סוכר חום

2 חלמוני ביצה ( או כוס של תחליף ביצה)

1/2 כפית מלח

תרסיס שמן לבישול, במידת הצורך

1/4 כוס צימוקים (אופציונאלי)

1 כף סוכר

1 כפית קינמון טחון

  1. בקערה בינונית, מערבבים ביחד את הבטטה והבננה.
  2. להוסיף חלב ולערבב היטב.
  3. להוסיף סוכר חום, חלמונים, מלח, ולערבב היטב.
  4. רססי תבנית עם תרסיס השמן לבישול, העבירי את תערובת הבטטה לתבנית.
  5. בנפרד ערבבי צימוקים, סוכר וקינמון, ולפזר על גבי התערובת.
  6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות במשך 40-45 דקות, או עד שקיסם שהוכנס במרכז יוצא נקי.
  7. בתאבון!

 טיפים:

מלח וסוכר לא חשובים בעת הכנת מזון לתינוקות, השמיטי פריטים אלו, רצוי בכל ארוחה.
תבלינים אחרים כגון: קינמון, אבקת שום, פלפל וכו', אפשר להוסיף לתפריט אפילו מגיל 7 חודשים.
תמיד ניתן להוסיף למחית המוכנה דייסה/קרקרים/ביסקוויטים כדי לעבות את המחית.

תקנון | מדיניות החזרה

טעימות ראשונות : Welcome !

Authorize

שחזור סיסמה

הרשמה