אודות
מה זה אומר טעימות… איך נותנים? כמה נותנים? מה נותנים קודם? מה מותר ומה אסור לתת? מהי הדרך הטובה ביותר לבישול? כיצד ניתן לאכסן את האוכל? הבלוג הזה בשבילך.
היי, אני יעל
ובשמי המלא יעל בינדר-משיח, נשואה לאיתמר, אימא לטום, אור ועמית, ובביתנו גם גדלים שלושה חתולים, בעלת תואר B.sc במדעי החיים.
החודשים הראשונים להיוולדו של בני הבכור טום היו ורודים, נעימים ונחמדים – משימת ההנקה או הכנת הבקבוק הייתה פשוטה בעיניי, לא הצריכה מחשבה מיוחדת או התעסקות… כמובן, פרט לשטיפה והסטריליזציה שכרוכים בזה.
בגיל 4 חודשים הגענו לשלב הטעימות והרגשתי שאני מאבדת את הידיים והרגליים. מה זה אומר טעימות… איך נותנים? כמה נותנים? מה נותנים קודם? מה מותר ומה אסור לתת? מהי הדרך הטובה ביותר לבישול? כיצד ניתן לאכסן את האוכל? כל אלו ועוד שאלות שצצו ועלו על פני השטח.
את התשובות השונות ניסיתי לחפש אצל האחות בטיפת חלב, שלצערי מלאה בעבודתה ועליה להספיק עוד הורים מבולבלים כמוני, במשרד הבריאות אין פירוט מסודר על ההליך, שאלתי חברות, קניתי ספרים בנושא, חקרתי באינטרנט אך ככל שהעמקתי בנושא, הרגשתי מבולבלת יותר מתמיד, ושאלותיי נותרו בעינם. המסקנה העיקרית שהגעתי אליה לאחר כל המחקר היא ששלב הטעימות יכול להיות פשוט וקל כשמבינים מה צריך לעשות.
שנתיים לאחר מכן, ילדתי את בני השני אוֹר, כשמו כן הוא. ושוב, ההתרגשות אחרי לידה, הראייה האופטימית שלהאכיל תינוק זה עניין פשוט, הנקה או בקבוק והכל מסתדר. שלב הטעימות אצל אור הגיע כל כך מהר, וכמו שאומרים, בילד שני לא זוכרים כלום, כאילו הכל נמחק, והצדק עימם. למזלי, את כל התשובות לשאלות כתבתי עוד אז בצורה מסודרת עם הבן הגדול, כך שהחיים הפכו ליותר פשוטים.
כשהגיע תורן של אחיותיי וחברות שילדו, וגם הן, כמוני, הגיעו לגיל הטעימות והיו מאוד מתוסכלות ומבולבלות, שיתפתי אותן בכל הממצאים שלי, דבר אשר מאוד הקל על התהליך שלהן ועל החוויה גם לאימא וגם לתינוק.
זוהי השתלשלות האירועים אשר הובילה אותי לשתף ולהקים את האתר הזה, לאגד בתוכו את הידע והתשובות שלי על מנת שגם את כאימא טרייה תוכלי לקבל את המענה ולהבין את הרעיון שעומד מאחורי הטעימות, מבלי ללכת לאיבוד באמצע הדרך.
שיהיה לכולנו בתאבון