בלוג

כללי

הנחיות משרד הבריאות

מה הרעיון שעומד מאחורי טעימות ראשונות? ארגון הבריאות העולמי וגם ארגוני ההנקה השונים, ממליצים על הנקה בלעדית עד גיל 6 חודשים, והחל מגיל זה ניתן להתחיל להוסיף לתפריט היומי גם מזון מוצק. הארגונים השונים מדגישים במיוחד את חשיבות ההנקה הבלעדית במהלך התקופה הזו, בעקבות מחקרים שהראו שההנקה מצילת חיים במקרים רבים. הנקה בלעדית מוגדרת כצריכה של חלב אם ללא תוספת מכל סוג (לא מים, לא מיץ, לא חלב פרה, ולא מזון מוצק), חוץ ממתן ויטמין D3 מגיל לידה עד גיל שנה,

עניינת אותי »
כללי

טעימות ראשונות מה זה אומר?

המטרה העיקרית היא לחשוף את תינוקך לטעמים, מרקמים, סוגים שונים של אוכל, לפני שמתחילים בכלל לתת לו אוכל בכמות אשר תחליף בהמשך את ההנקה או הפורמולה. חשוב לציין כי התוספת של הטעימות למהלך היום לא מחליפה שום מנה אשר מאוד חיונית לתינוקך, אלא רק למטרת החשיפה. כך שתינוקך לא מפסיק לקבל את ההנקה או הפורמולה, הטעימות מתבצעות במקביל. תדמייני מסעדה בה האוכל מוגש בדוגמיות ומכל דוגמית ניתן לטעום עם כפית עד שלוש פעמים בכמות מזערית, ובנוסף לכך הדוגמית היא בצורת

עניינת אותי »
כללי

האם תינוקך מוכן לטעימות ראשונות?

 ישנם סימנים רבים שעשויים להוביל אותך להאמין שתינוקך מוכן להתחיל את שלב הטעימות.  אבל איך בדיוק תדעי לזהות זאת? האם תינוקך הכפיל את משקל הלידה שלו? האם לתינוקך יש שליטה טובה בראש? בסביבות גיל 3 חודשים או 4 חודשים את תתחילי להרגיש שתינוקך עשוי להזדקק למשהו יותר מפורמולה או חלב אם. אולי תינוקך מתחיל להתעורר לעיתים תכופות יותר בלילה או לאכול לעיתים קרובות יותר ממה שהוא רגיל, ואת תוהה האם מעבר בהדרגה למזון מוצק זה מה שתינוקך צריך. העצה הטובה ביותר

עניינת אותי »
כללי

כמה תינוקך צריך לאכול?

תינוקך יודע בדיוק כמה עליו לאכול", את בטח תוהה על ההצהרה הנ"ל? אין צורך, זה נכון. לתינוקך יש מנגנון שובע אשר יודע לאותת לו מתי הוא שבע. מנגנון השובע של תינוקך עובד בצורה מצוינת, כאמהות אנחנו מאוד חוששות שהתינוק שלנו לא אוכל מספיק, אל תחששי, בגיל 6 חודשים את כבר מכירה אותו, ותדעי לזהות האם המנה הספיקה לו. בתחילת הדרך זה פשוט ניסוי וטעייה, עד שמגיעים לכמות המתאימה. כמות המזון שתינוקך אמור לאכול בגיל 4 חודשים בשלבים הראשונים של הטעימות,

עניינת אותי »
כללי

מהן שיטת הבישול הטובות ביותר להכנת מזון תינוקות תוצרת הבית?

בעת הכניסה לעולם של אוכל מוצק לתינוקות, אחת השאלות שלרוב נשאלות היא: " איך אני יכולה לבשל את המאכלים השונים עבור תינוקי, כך שישמר הטעם ומרבית הערכים התזונתיים?" ישנן מספר דרכים על מנת לבשל מאכלים תוצרת הבית עבור תינוקך, דף זה יעסוק בדרכים היעילות ביותר של בישול, עבור פירות, ירקות ובשר. בישול פירות וירקות תוצרת הבית אפייה, צליה ואידוי הן השיטות המועדפות בעת בישול מזון לתינוקות תוצרת הבית, ולמעשה, עבור כל מאכל. השיטה השנייה הטובה ביותר היא בישול בסיר עם

עניינת אותי »
כללי

מהו "כלל לחכות 3 ימים"? ומדוע חשוב לעקוב אחר הכלל כאשר מתחילים מזון מוצק?

"כלל לחכות 3 ימים", היא דרך פשוטה, נוחה ויעילה לבדוק תגובות אפשריות למזונות חדשים, כגון רגישויות או אלרגיות למזון. זכרי, כי בנוסף לתגובות אלרגיות אפשריות, המזון גם יכול לגרום לבעיות במערכת העיכול כמו חוסר שקט, כאבי בטן, גזים או אפילו עצירויות.לכן חשוב לחשוף מאכלים חדשים, מזון אחד בעיתו, ובהפרש של 3 ימים זה מזה. כך תקלי על ההסתגלות של מערכת העיכול למזון מוצק. למשל, לחשוף את התינוק לאבוקדו ביום שני, ולחכות עד יום חמישי כדי לחשוף מזון אחר. כשתינוקך נחשף

עניינת אותי »